Snart är det jul på Juleboda

I måndags hände något spännande här på Juleboda, Zia (Julebodas Stjärna) fick sin första valpkull, något tidigt och helt oväntat. Snabbt gick det och snart va det klart. 5 valpar (3 tikar och 2 hanar)

Helt fantastiskt och det är som att en dröm jag drömt om och om igen är uppfylld, när Zia föddes för 2 år sedan så va det liksom hon och jag, vet inte hur många samtal vi hade under de veckor hon bodde hos oss. Hon gick rakt in i hjärtat och lite till. Då Nalle bara var 5-6 månader då så va jag inte redo för en valp just då. Så vi bestämde att hon skulle få bo hos en fodervärd, när Maria kom för att hälsa på kändes det helt rätt och en fördel var att Zia skulle bo bara 11 minuter i från oss. Vilket har gjort att vi träffat henne med jämna mellan rum.

Redan då så drömde jag om en valp efter Zia och Nalle och den drömmen har gått om och om igen. Så helt plötsligt så himla oväntat så kom drömmen till verklighet och nu ligger det 5 nyfödda valpar och snuttar på sin mamma. Zia tar det med storm precis som hon tar allt annat med storm. Har man träffat Zia så vet man vad jag prata om. Tillsammans med Nalle kan det inte blir mer prefekt.

Denna gången är Nalle 2,5 år och då vi inom det närmsta året kommer att finnas på två ställen så finns det nu plats för en valp, en Zia valp. Men först väntar 8 spännande veckor med stjärnkullen.

Klart jag känner att varje valpkull är en prefekt kombo annars hade de aldrig blivit till, men ibland känns det lite extra och kanske är det att man byggt förväntningar under lång tid som gör det. Zia tillsammans med syster Snöa är dom första fodertikar som vi satte ut som valpar, lite speciellt är det allt. Båda tjejens är i toppen bra och vi är så stolta över de båda.

Varje hund har en speciell plats och fråga man mig så är alla mina hundar de bästa på sitt sätt, känner att jag fick lite dåligt samvete nu när jag skrev så bra om Zia och Nalle, självklart så är alla hundar högs älskade på sitt sätt och deras personligheter gör mig knäsvag, deras olikheter och likheter, deras humor och glädje som får mig att skratta dubbelvikt många gånger. De som får mig att slita mitt hår och de som slickar mina tårar, jag vi är ett team och utan någon av dom är vi inte komplett.

Detta blev mer en kärleksförklaring än vad jag tänkt 😉

Just nu busar 3 små sötnosar runt mina fötter under köksbordet, mamma Raya håller koll så att inga smulor på golvet går förlorade och så se hon efter sina små matvrak till valpar. Sjukt hur snabbt man lär känna en ny valp och känner att dig ska jag göra allt för. Piff, Puff och Pärlan är nu 4 veckor och är så goa och fina på alla sätt.

Bandet mellan Raya och Zia går inte att beskriva med ord, de är som ett tillsammans, innan Zia fick sina egna valpar så hjälpte Zia Raya med valparna de låg båda i valplådan och tog hand om valparna och de är så kärleksfulla mot varandra. När Zia fick valparna så fick hon dom i mitt rum men då både Zia och Raya ville vara nära varandra så fick Zia när allt var över flytta in till Raya igen. Självklart så flyttade jag efter och sover nu mellan Rayas och Zias valpar och vi har det så mysigt så och alla är nöjda och glada. Härligt med dessa band mellan hundarna, det är verkligen kärlek. Nu ska vi snart gå till Zia igen efter att ha busat en stund i köket.

 

Snart är det jul och mina små systrar räknar ner dagar till julafton. Jag som var förberedd på att valparna skulle komma den 23 dec kan nu andas ut lite och tänka på att det faktiskt är jul ändå. Jag väntade mig att de skulle komma natten till Julafton och att jag då skulle försöka sova hela julafton. Men så blir nu inte fallet och jag kan tänka att det ska bli en mysig jul ändå. Med 8 valpar och goa hundar så blir det inte annat än bra. Familjen och farmor med så klart.

Kanske är julen inte lika stor för mig nu som den en gång har varit, tycker inte om att stressa upp för något och kanske har valparna hjälpt mig att släppa det detta året och bara tänka på valparna. Underbart, nästa år kanske det blir annorlunda vem vet.

Stjärt-kullen och Piff,Puff och Pärlan tillsammans med de vuxna hundarna på juleboda önskar er alla mysiga dagar fram till Jul och glöm inte att stanna upp och njuta av varandra och av alla tända ljus, men kom ihåg att se till att hundarna inte får i sig något olämpligt eller att det finns ljus i svans/nos höjd.

Kram på er allaHelt nyfödda valpar  efter maten blir det att sova  Puff och pärlan  Piff missade bädden och somnade precis utanför  Morgonmys medan mamma är ute och kissar   Puff Piff Pärlan gosar med mamma Anna