Tassarna upp i luften

Lördag kväll med tända ljus och lite frukt, hundar och valpar. Ja en vanlig lördag i Ekstugan.

Bilarna är nytvättade och kanske håller de sig rena några dagar, inga större hopp med tanke på det klibbiga vädret. Men det är en bra känsla när det är gjort.

Brumma och jag har varit ute och sprungit, Nalle har varit med Benja och jobbat lite. Pärlan och valparna har haft besök av en av valparnas kommande familjer. Malwa har haft bus ryck och fått hänga med. Ja en vanlig dag för oss.

Brumma ligger nu i sin favorit bädd med tassarna upp i luften, Nalle ligger på sin favoritplats och bara myser. Malwa ligger som vanligt på mina fötter. Ja precis som vanligt.

Som jag sa till en kompis igår, hade det varit någon skillnad på vardag och helg så hade vi firat att det va helg men nu ser dagarna nästan likadana ut på helg och vardag. Jobb och plugg även på helgen, hundar ska få sitt och valparna ska det städas hos, busats med och tränas med. Eller ska kan vi vända det vi har helg varje dag 😉 Det är helt enkelt en tolknings fråga.

Valparna är så härliga, helt galet att får vara med om det igen och igen. Man fäster sig så mycket i valparna och man vill inte att tiden ska ta slut. Tiden går så fort, men så himla mycket som vi hinner men och den nära relation som vi får till varandra under tiden gör att det ändå känns som vi känt varandra hela livet 😉 Som vanligt så här en vecka innan leveransen så kommer en dusch av lite känslor. Vi ska snart inte få spendera hela dagarna tillsammans, men samtidigt så vet jag att de alla familjerna längtar och väntar på att denna sista veckan ska gå fortast möjligt. Den glädjen som är när familjerna få sina valpar och det pirret i magen. Att se hur relationen mellan valpen och familjen växer bara under den lilla stunden som de är här på kursen som vi har under leveransdagen. Hur det nya livet tillsammans tar sin början. Ja det är mycket glädje, även om jag känner sorg över att inte få följa deras stora och små framsteg, varje dag. Även om många är duktiga att skicka bilder och uppdateringar.

Men en hel vecka väntar tillsammans innan dess, vi ska till veterinären, vi ska testas och vi ska badas, fönas och gosa en massa.

När valparna är ca 6 veckor brukar mamman ofta sluta att städa efter sina valpar, men Pärlan hon fortsätter, nu är valparna snart 8 veckor och hon håller efter dom, gör dom rena och ser till att det är rent och fint hos dom nästan hela tiden. Det är tacksamt. Valparna är bra på att kissa på sitt kissställe och bajsa gör de nästan alltid där också. Så skönt. Det gör att det förhoppningsvis kommer att bli lätt och smidigt för familjen att vänja valparna vid att bara kissa ute.

Tänkte att jag skulle skiva om testen vi gör på valparna och hur veterinärbesöket går till i veckan.

Nästa söndag kommer en av våra fodertikar på besök en lite längre stund och vi ska njuta en massa av henne, medan familjen njuter av semester 😉 Vi ska träna, mysa och bygga relation inför den eventuella framtiden tillsammans. Här har vi också ett intressant ämne. Det är värt att ta i ett eget inlägg det får jag lägga på listan på inlägg jag ska skriva här på hemsidans blogg.

Nu ska jag kvälls busa lite med valparna, slänga in en tvätt och torka golvet hos valparna och sedan är det kvälls kiss och sedan väntar sängen för oss alla. Benjamin tittar på film och somnar säkert till både en och två gånger innan jag är klar med alla sysslor. Jag är så kvälls pigg och kan hitta på hur mycket saker som helst så här dags. Medan han gärna tar det lugnt. medan jag kan sova hela förmiddagen så vill han komma upp. Detta leder till en balans. Vi anpassar oss till varandra och får en bra kombination.

Trevlig kväll och andra advent

Detta är säkert en 3 veckor gamal bild men söt är hon, Stora Julebodas LJ Kiwi