Vad är en fredag?

Så var det fredag igen och alla är snart samlade igen efter en vecka med jobb och skolan. Ja så ser det ut för många och kanske är det så även hos oss. Syskonen samlas och ibland även någon extra kompis eller mor- farföräldrar. Men då vi på Juleboda jobbar med djur så är klockan på ringning även på lördag och söndag morgon och fredags känslan liksom försvinner lite. Men samtidigt så har jag den känslan varje dag. Fredag hela veckan, gillar man sitt jobb då?

Nog om fredag, idag började dagen med att jag cyklade 12 km med Nalle eller snarare så tränade vi ett pass först och så fanatiskt det gick idag trotts två höglöpstikar på gården. Han gick som klockan själv och känslan var fanatisk. Efter det cyklade vi i duggregnet och Nalle fick en förmiddag själv med sin matte och det var uppskattat från båda håll. Han fick verkligen springa vilket han älskar. Jag ska börja cykla i alla fall en gång i veckan har jag tänkt en bra stund att få rensa huvudet på samtidigt som en hund får springa och lite ensamtid. Perfekt, vi får se hur det går framöver.

Efter att värmt mig och pysslat med valparna så blev det lunch och sedan ett besök. Alltid lika trevligt att prata om det man brinner för. Att prata är ju ändå en av det saker jag gillar mest 😉 Bobbie, Scottie och Wilja va med på besöket och gjorde det bra tycker jag de hälsade och la sig sedan runt oss medan vi drack kaffe och te och pratade.

Nu efter besöket så gick jag ut kissade och busade med hundarna och tränade Brumma en sväng, hon är nu i höglöp och fokus fanns där till och från. Men överlag mycket bra pass, mycket lek och lite snabbhets övningar. Huvudsaken är att man har roligt och jag har det lite som motto. Att om de inte har fokus att göra det man tänkt så fokusera vi på leken. Att leka tycker de ofta om oavsett. Man kan ju leka på så många sätt och det gör det så roligt. Nu är alla inne och villar innan kvällens aktiviteter. Som jag får se vad de bjuder på. Allt sker i två läger just nu. Hanarna för sig och tikarna för sig. I olika rum och olika ställen att vara ute på. För att göra det så bra som möjligt för alla inblandade.

Nu sitter jag och tittar på de allt växande valparna som idag alla har gått över 500 gram. Hurra!! Undra om de kommer fortsätta äta så här? De är så runda om magen så, härliga valpmagar. Nöjda är dom också, sover gör vi på natten och på dagarna så säger dom inte mycket, mer än om mamma Raya går ut då säger de i från lite innan de somnar igen. Så goa så.

I morgon ska jag, mamma och farmor på Malmö operan och titta på någon föreställning. Ska bli roligt att hitta på något med bara dom och ta det lite lugnt. Lite mer träning ska jag nog hinna med och det viktigast av allt valp och hund mysa lite.

Veckans inlämning är inlämnad och jag kan börja med nästa som ska vara inne om 2 veckor

Ha en fin helg

Kram

Lovisa Denna tjejen är nu hemma för att träffa Bobbie inom kort, kanske blir det valpar i januari och det slår gnistro runt dom. Mer om det kommer snart, står du i kö går det bra att anmäla sig till Gumman och Brummas kullar.