Idag ska vi fira

Idag är ingen vanlig dag idag är det vår årsdag som Australian Labradoodle ägare/uppfödare. Idag är det 5 år sedan vi tog bilen över till England för att hämta de två första avelshundarna. 5 givande och roliga år.

Valparna som fötts hos oss har flyttat runt om i Sverige, i Finland och i Norge. Vi har fått se valpar ta sina första steg, när de öppnar sina ögon första gången och när de reser ut i den stora världen. Vi har också fått följa dom i livet på håll och en del har vi träffat på träffarna vi håller för våra valpköpare varje år eller på någon av de lekträffar vi har. Så otroligt roligt och givande jobb.

Nu ska vi se framåt och hoppas att vår Juleboda familj växer sig ännu större och att träffarna blir fler och att helgkurserna för valpköparna kommer igång. Så att vi får träffa ”valparna” ännu mer. För ingen är gladare än jag när jag får träffa en valp igen efter en tid i sin familj. Att se hur dom växer och hur det utvecklats.

Idag ska vi fira att vi kommit dit där vi är idag och att vi hela tiden utvecklas och blir bättre och bättre. Att framtiden ligger framför oss. Vi kommer välkomna fler valpar som kommer förgylla sin familjs dagar. Spännande tid och jag har många idéer att ta tag i. Ska bli spännande och otroligt roligt att se vad framtiden bjuder på.

Grattis St. Juleboda Australian Labradoodle på 5 årsdagen.

Brumma vår allra första valp som föddes i första kullen som valp nr 1. Kan vara den första svenskfödda Australian Labradoodle. Nu ska hon snart bli mamma igen och vi ser framemot att välkomna hennes valpar till världen. Hon är även Farmor och kanske blir hon mormor inom ett år 😉

Nu är valparna 3 dygn gamla och har nästan dubblat sina vikter, de ökar väldigt stadigt i vikt. Kanske blir det så när man har fri tillgång till mat dygnet runt. Samtidigt har jag aldrig haft så nöjda valpar, sova gör vi hela natten och de ligger och sover och äter. Inte mycket gnäll värken på dagen eller natten. Så skönt.

I dag på morgonen hade första valpen gått över 500 gram alltså ett halvt kg. Mätta och nöjda valpar tackar man ju aldrig nej till.

I tisdags köpte jag en film om valpuppfödning, som handlar om att få den perfekta uppväxten. Skönt att vi redan innan gjort mycket av detta och lite nya tips och idéer får jag allt, för nöjd kan man ju aldrig vara. Det går alltid att göra lite bättre. Man ska vara nöjd men alltid satsa på ännu bättre. Samtidigt som det kan vara hur valparnas sängar är utformade till vad för saker de ska träffa på. Spännande, ska filma när valparna går igenom sin miljöbana, när de blir större. Så ska jag också förklara banan. Förra kullen glömde jag att filma den.

Nu väntar en långpromenad med hundarna innan jag ska plugga i eftermiddag så jag blir klar med min inlämning som ska vara inne på söndag.