Vad är julkänslan

Vad är den där känslan när man vet att snart är det jul, då när snön ligger djup och med levande ljus. Jag vet inte om det är midsommar eller jul vi ska fira nu. Igår när vi gick från spexet till skolan gick jag i bara tunna tights och en huvtröja utan att frysa. Hundaran väljer att vara ute istället för inne, helt sjukt. Idag har det i och för sig blåst och regnat lite men det är inte snö och det ska det var på julen.
Tagit lite kort på Brumma och Bea idag, de är så söta så. Bilderna kommer komma upp här närmsta tiden.
Brumma och jag var på stan en sväng för att miljöträna det gick jätte bra om man bort se från det dåliga vädret.

En sak jag blir lite smått irriterad på är när alla ska klappa och hälsa på valpen när man är ute och går.
I dag när jag var och gick med Brumma i lilla Ronneby så gick vi förbi ett par som stod och pratade, dom såg att jag gick och tränade Brumma på att inte dra i kopplet och att inte bry sig om andra människor hon klarade det jätte bra fram till vi nästan gått förbi paret när mannen börja rop på Brumma och söker hennes uppmärksamhet. Brumma som älskar alla som älskar henne blev så klart jätte glad, jag kallade då in henne till mig igen belönade och gick vidare. Jag tycker inte att man ska kalla på en hund som är ute och gå förrän man frågat ägaren om det är okej att locka på hundens uppmärksamhet. När man dessutom träna hunden, så ska det bra en självklarhet att inte hälsa eller locka på en hund.
Brumma skötte sig annars jätte bra vi mötte en hund och hon sa ingenting utan vi gick förbi lugnt och fint och sedan belöning.
Jag ska försöka få in att miljöträna henne en gång i veckan, hon var inte rädd på stan men hon älskar ju folk och det var faktiskt rätt så mycket folk på stan i dag så det var ju vår utmaning. Jag vill att hon ska vara lugn i alla miljöer och då få man öva på det.
Det med att dra i kopplet, kan vara ett problem för många så här i början, jag har gjort så här att jag låtit henne dra och så fort hon tittar på mig och slutar dra belönar jag henne och så har vi jobbat. Nu går det bra när vi är själva men är mamma och pappa är med så vill man så gärna busa med dom. Men vi fortsätter träna och vi gör en så länge bara framsteg.

Vi har nu en egen hemsida om Australian Labradoodle besök gärna den Australian-Labradoodle.se

Ojuligakramar och mysigatassar från oss på Bustorp hundar

Älskar på något sätt denna bilden på mig och Brumma, hon är en stjärna på att ta kontakt

20131221-172946.jpg

Lämna ett svar