Valpar som växer och vårens planering

Så va alla valparna 2 veckor och alla 324 klorna är klippta igen. Nästan alla valparna är avmaskade men då man måste väga 600 gram för att få avmaskning så får vissa av Snöas valpar vänta. Så kan det vara med mini valparna. Valparna har nu alla öppnat ögonen och börjar röra sig mer och mer. Det är så spännande att följa deras alla steg. Jag blir liksom inte mätt på det, lika spännande varje gång. Att se deras ögon första gången att se när de tar sina första ordentliga steg och se hur tiken ser mindre och mindre ut, då valparna växer och växer. Att se bandet mellan mamman och sina valpar. Ja jag tröttnar aldrig.

Bara någon vecka till så är det full fart på dom och vi kan följa dom i utveckligen att upptäcka den stora världen. Allt valparna ska träffa på och möta. Alla som kommer och gosa med dom och så mycket besök vi kommer att ha, av förväntansfulla valpköpare. Alla små träningspass jag kommer få ha och alla kluringar som ska lösas. Vi kommer ha att göra både jag och mamma.

Vi har en hall på gården som förra ägaren gjorde i ordning inför ett bröllop, med trägolv och isolerat. Där inne ska vi bygga en stor valphage, som vi kan busa med valparna liten stund varje dag har vi tänkt. Sedan har vi hagen i köket och valprummet och miljöbanan. Så vi kommer dela upp dom och oss själva för att varje valp ska få sin centrum tid varje dag och att alla valpar för uppleva alla sakerna. Ibland kommer de får vara ihop alla valparna och ibland bara syskonen och ibland i ännu mindre grupper. Precis som vanligt.

Självklart ska de få vara ute med, i valphagen som finns ute. Så ska vi utforska skogen, hönsen och katterna. Det hör också till när man bor på en gård. Vi hoppas på en fin vinter så vi kan vara ute mycket.

Så just nu håller jag på att planera vad det är för saker vi ska ha i nya stora valphagen, i den hagen ska det finnas massor av olika saker att utforska, klättra på och gå under. Detta är lite som en lekplats fast inne.

Men just nu är det fokus på hantering och gos i mängder.

Igår hade vi lite spa dag med våra hundar. Veckans borstning och kloklippning. Men också koll av tänder och lite tricksträning när vi ändå var i farten. Det var så mysigt och vi hade som vanligt på spa dagarna väldigt mysigt och jag blir helt fylld av lugn och välbehag. För när jag borstat hundarna så blir det lite massage. Mest för att jag gillar massage så mycket så tänker jag att lite lätt massage tycker hundarna också om. Denna stunden tycker jag är veckans höjdpunkt. Lite lugn musik på samtidigt och bara vara. Att pyssla och pilla lite. Det är relationsbyggande och så väldans mysigt. Nästa vecka blir det nog bad också, fina inför 1 advent måste man ju vara. Kanske dags att ta årets julkort också.

Snabbare än snabbt så är våren här eller i alla fall vårterminen. Vad ska hända under våren? Det håller vi på att planera upp nu. Det kommer vara full fart som vanligt och det är många spännande grejer som är på gång. Nya utmaningar och mål är på väg att sättas upp och jag ser fram emot att träffa fler av mina valpköpare under 2019 i form av kurser och träffar. Då jag tycker att det är så roligt med kontakten efteråt också. Lite valpar ska vi också välkomna till världen och där med nya familjer att lära känna.

Just nu är det planering och strukturering som står på schemat. Det behövs på en gård och speciellt nu med mycket valpar och hundar som alla var och en kräver min närvaro och tid. Just nu har vi två löptikar också, där ingen av dom ska paras så hanarna tycker jag är lite väl tråkig. Men det går bra, jag sära på dom och ser till att de inte behöver vara för mycket på samma platser. Tur att huset och gården är stor.

Nu ligger Malwa och Brumma vid mina fötter och kanske drömmer dom om en prins nu i löp tider 😉 Nej tänk om säger matte då.

 

Allt gott

 

Kram

Lovisa