Man växer med tiden…

Brumma blir äldre och äldre för varje dag och det märks att hon börja bli en stor tjej och lämna valptiden bakom sig. Hon är så mycket lugnare och trevligare att ha att göra med i dom flesta situationer nu. Det är inprincip bara när nya hundar dyker upp på konstiga ställen som vi måste öva mer på. Men det bästa med att vi faktiskt bor på skolan är att vi möter mycket folk och hundar så fort vi lämnar vårt rum. Brumma lär sig fort och vi jobba i ett team tillsammans och vår relation blir bara starkare och starkare för varje dag som går. Vi gör mycket roliga saker tillsammans och vi leker oss igenom det mesta, med en matte som inprincip alltid går med bollar och leksaker på mig så kan jag säga att min hund förväntar sig nästan att vi ska ha en lekstund lite då och då.

Den bästa belöningen man kan ge till min lilla hund är lätt att kasta bollen eller att vi brottas. Att dra i en leksak och busa lite med den är också en favorit. Men huvudsaken är att vi gör belöningen tillsammans.                                                                                                                       Jag vet att det finns hundar som verkligen inte tycker om verken bollar eller att ha dragkamp. Men det finns saker man kan göra för att göra även godisbelöning roligare, man kan ge godiset på olika sätt och liksom leka lite med hunden innan den får den.

Jag tycker det är viktigt med en bra relation mellan hund och förare. Lek är ett bra sätt att få en bra relation emellan förare och hund. För mig och Brumma har leken gjort det 1000 gånger lättare för hon vet att min matte har alltid något roligt på sig, det är värt att göra det hon säger för då händer det roliga grejer. Jag säger inte att min hund är felfri på något sätt hon testar även hon sina gränser och mina gränser, men börja lära sig att det hjälper inte att jävlas med matte för hon är envisare än mig ändå.

Det finns ju ingen bättre syn än när ens hund lyser upp och förväntar sig något roligt av en när man kommer, det gör en så lycklig och glad när man ser förväntan i ögonen och när man sedan hittar på något kul så ser man att hon också är lycklig och glad. Det finns dom hundarna som bara skäller när matte kommer och det kan vara av förväntan på att det ska hända något kul eller det kan vara av stress över att hunden inte vet hurdant humör matte är på idag och därför inte vet hur den ska hantera situationen. Men man får ingen perfekt hund gratis, det kostar tid, bollar och ett antal tvättar extra. Men vad gör det när man får en hund som gillar att vara med en istället för att vilja ifrån matte.

Jag kan leka clown med min hund var som, när som utan problem folk få tro jag är helt dum i huvudet om dom vill det. Men jag har kul med min hund och både hon och jag tycker om det, vi busar oss igenom det mesta och vi gör att tillsammans. Det är mitt tips och recept till ett lyckligt hundliv. Jag vet att många kan tycka det är jobbigt att leka med hunden och att man kanske har svårt att ta fram leksinnet igen som man trodde man hade lämnat bakom sig, med jag kommer nog aldrig lämna det bakom mig så länge jag har hund, för då får man vara hur barnslig man vill och man får  hoppa, studsa och leka clown hur mycket man vill och det behöver alla göra för att få en roligare vardag.

Nu ligger min lilla tjej tätt in till mig och bara myser, vi har det jätte bra här ”uppe” i Småland.

Ha det bra och sköt om er många kramar och tassar från Lovisa och BrummaIMG_1821

 

2 idéer beträffande “Man växer med tiden…”

  1. Åh, vad trevligt och busigt du skriver, leksinnet ska man ha hela livet, då får man roligt och skrattar gör man mycket om man har djur hemma så fortsätt clowna dig och lek på …….

    1. Ja. Det är nog inget man växer ifrån när man har djur runt sig och framförallt inte när man har valp. Det var bland det första dom sa när jag gick valpkursen med min första att ni kan inte fjanta er för mycket. Det tar ett tag att lära sig att leka clown framför nya människor men även det lär man sig. Brumma tycker det är lika roligt som jag att leka och busa och det gör vår relation väldigt stark. Med vänlig hälsning, Lovisa och Brumma

Lämna ett svar