Redan september…

Nu är det redan mitten på september och skolan har för både mig och Brumma blivit rutin och något vi gillar.

Jag sitter nu på mitt och Brummas rum och bredvid mig ligger Brumma alldeles intill mig och sover. Jag njuter av all tid jag får med min prinsessa och att kunna ha med henne i skolan är verkligen underbart.

Brumma har under dessa veckor hon varit på skolan utvecklats något otroligt, jag är så stolt över henne och jag hoppas vi fortsätter i denna takten. När vi kom hit första gången hade hon svårt att slappna av och visste inte riktigt hur hon skulle bete sig gentemot andra hundar och människor i mörker. Men vi har jobbat mycket med det och eftersom vi lever i det hella tiden så blir det en del av vår vardag.

Vi har börjat med lite agility och det tycker vi är super kul och hon verkligen älskar när vi går mot agilityplanen. Hon har ingen som helst osäkerhet på planen och när jag skulle lära henne att springa i genom tunneln (som jag haft lite svårt med, med dom andra hundarna) så överraskade Brumma mig verkligen. Hon sprang bara rakt igenom och när hon fick beröm för att hon gjorde det gjorde hon det om och om igen. Likadant med vippen som kan vara lite läskig, hon gick upp och vi visade henne att det låter och rör sig lite på det hindret och nu älskar hon även det även om vi måste lära oss att ta det lite lugnt på hindret och inte ta det i samma fart som dom andra.

Jag jobbar väldigt mycket med kontakt och belöning med Brumma och vi älskar att görs saker tillsammans, jag har från början haft en positiv attityd gentemot Brumma och det har gjort att vi har den kontakten och relationen vi faktiskt har idag.  Jag har belönat det som är bra och inte gjort så mycket när hon inte gör som jag vill, utan då istället bara försökt att se till att hon gör det jag vill med hjälp av glad och positiv röst eller en leksak eller något annat som ger henne motivation. Det har verkligen fungerat nu på skolan och det gör allt så mycket bättre än om jag skulle skällt på henne när ”hon” gör fel, för ofta är det jag som förare som gör felet och då är det ju bara orättvist gentemot hunden om man skäller på den.

Ser en del på skolan som är glada i att skälla på sina hundar och det gör lite ont i mitt hjärta att se dessa hundar som gör att den kan för sin matte och när den får skäll så tar den avstånd från sin matte och då blir matte som tror att den gör rätt, ännu mer frustrerad.

Nu har vi börjat lite med target övningar och det tränar vi rätt mycket med just nu och det är så kul att träna och det är så kul att även Brumma gör det. Jag har fått hunden för mig och det är så underbart att få utvecklas tillsammans med denna underbara hund. Vi kommer tillsammans ta över världen en dag 😉

Nu ska vi träna en stund till innan kvällsaktiviteterna börjar.

Ha det bäst från Lovisa och Brumma i dom småländska skogarna

DSC_0241

Vi har sedan Brumma var 4 månader haft en fin och otroligt bra kontakt och det blir bara bättre. Min älskade lilla valp börjar bli stor

Det bästa av allt är att hon fick godkända höfter och armbågar och det fria vi med lite mjukost 😉

Lämna ett svar