Testa

Vadå testa tänker du nu? Testa, ja våga vi det? Hur testar man?
Jag tror det är så här… Om man inte testar kommer man inte framåt. Tex jag kan inte säga att ”det inte går att lära gamla hundar sitta” förrän jag har testat det, jag måste testa att lära hunden innan jag säger att det inte gå att lära den sitta.
Jag tycket man ska våga testa så mycket som möjligt så länge det inte skadar någon. Jag testade att sköta hundar innan jag skaffade min egna för att veta till hundra procent att jag ville lägga ner den tiden och energin som behövs för en valp/hund. Det ville jag och nu några år senare har jag min första egna uppfödda valp, det är stort och allt detta för att jag vågade testa om det var något för mig och så klart testade vi många saker på vägen för att bli så bra som möjligt.
Hur man testar beror lite på vad man ska testa. Men om vi tar mitt fall som exempel, innan jag började gjorde jag en budget och en plan om hur jag ville ha det. Det är det första steget sen testar vi om det fungera i verkliga livet, om det inte gör det kan man ändar i planen eller budgeten och testar igen och på det sättet kommer man framåt. Igen kan allt från början men jag tror att nästan alla kan göra det man vill göra om man testar gör om och testar igen och tillsist är man duktig och kunnig på det man ville bli bra på, inte i alltid men om man brinner för något tror jag att man kan hålla på med om man testar sig fram till en lösning som passar just mig.

Om du har en dröm testa om den går att uppfylla. Tex genom att prata om den, göra upp en plan om hur man ska kunna testa den. Sen testar man hur det fungera i verkliga livet och sen om allt går bra tycker jag man ska uppfylla sin dröm, man ska VÅGA göra det som jag ska skriva om i morgon.

Lite om testa, ett svårt ämne som jag tycker det borde pratas mer om i tex skolan och på många arbetsplatser.

Idag har valparna fått springa och busat av sig ordentligt i trädgården som dom gör varje dag nu.
Jag har också varit i kyrkan och lyssnat på Clara och ”hennes” kör.
Jag, mamma och pappa har också suttit ner och planerat och pratat om våra drömmar som till exempel vad jag ska gå i för skola nästa år, det är lite delade meningar om den saken men vi kom lite framåt idag i alla fall. Det är ju några månader till valet ändå så än är det inte bortom. Skojar om att testa något nytt 😉

20131013-220439.jpg

Lämna ett svar