Framtid och utveckling

Labradoodle

När vi för 6 år sedan valde att åkta till England för att köpa de två första labradoodles, så visste jag redan då att jag skulle älska denna ras så innerligt som jag gör. Idag växer fortfarande min kärlek och nya individer och avelsarbetet går framåt, arbetet kring går framåt. Jag är glad och tacksam att jag har fått vara med så länge och jag hoppas att jag får leva ett långt liv så att jag kan fortsätta att utveckla runt om arbetet och rasen i rätt riktning.

Idag har jag 4 fantastiska Labradoodles som följer mig och kommer att göra det den dagen som jag flyttar från Juleboda. De är så olika och har sina sidor, underbara på olika sätt. Sedan nu under tiden jag bor kvar på Juleboda så har vi mamma och pappas 3 som följer oss i vår vardag nu och lika goa de. Visst har de sina sidor som alla hundar som man vill ändra och förbättra. Det är också en del i avelsarbetet, att kartlägga bra och dåliga sidor från föräldrar djuren så att vi hela tiden vet ungefär vad som kommer fram i nästa generation.

Under det senaste året sedan jag slutade skolan så har utvecklingen bland mycket varit som jag vill, jag har haft mer tid med valparna och mer tid att ta till ny kunskap. Ska bli så himla roligt att se hur de kommande åren ser ut och när vi kommit till ro där vi ska bo.

Sedan har jag såklart nya idéer hela tiden och jag har skrivit ner och kommer att se vad som fungera rent praktiskt och vad som ska vara som det är. Ny forskning kommer ut hela tiden och det är i vår framtid. Att ligga i framkant och att se vad framtiden har att erbjuda. Men också hitta en balans att känna vad som passar oss och vad som inte är för oss. Varje dag är en ny dag att upptäcka nya saker och vägen till framgång tror jag är att man aldrig blir mätt på kunskap att man hela tiden är redo för att ta till sig ny kunskap och bearbeta den i förhållande till den kunskap man redan har.

Jag känner i många sammanhang nu mera att jag har en stor fördel att jag inte är så gammal och att jag har mamma och pappa som hela tiden är bakom och att vi tillsammans är ett bra team som har hand om olika grejer och på olika vis men att vi är ett så bra team, även om vi är 3 envisa och bestämda personer som inte alltid tänker lika. Att de är med på alla mina idéer och att de tog hand om allt under mina år på skolan. Även frustrerande att sitta på en buss på fredag morgonen tidigt och en valpning precis börjat och där sitter man och inget kan göra, snacka om att det är skönt nu. Att behöva vara i väg och att följa valparna på kameran. Jag är så tacksam ändå och nu är jag ännu mer tacksam att får vara med på ett nytt sätt.

Snart är det dags för valpar igen och jag har aldrig varit mer taggad, jag har en höst full med roliga saker som bara kan bli bra. Nya idéer att ta hand om och vissa att slutföra och andra att bara fortsätta med.

Kanske blir det som jag tänkt eller blir det långt ifrån hur jag har tänkt, men att ta chansen att göra det bästa av det är jag övertygad om.

Hundarna i fokus och nu ska jag komma igång ordentligt med träningen också, som legat lite nere ett tag. Men är nu taggad att starta upp träningen igen och att fortsätta utvecklas och göra roliga grejer med hundarna.

 

Favorit platsen i skuggan på stentrappan ute på innegården, utsikt över alla som kommer in på gården, perfekt tycker Malwa och Keja.