Sol sol och åter sol

Inte trodde jag att jag skulle be på mina bara knä om att det ska bli regn och ännu mer regn. Det är varmt inte bara för oss utan också för djuren, mycket vatten går åt och alla tar vila i skuggan under den varmaste delen av dagen. Men för att alla djuren ska kunna äta sig mätta i vinter så behöv det regn nu. Vi har foder till alla djur i vinter men det behövs till de som har haft sådan tur som vi med foder. Att vi i år om det skulle vara ett ”normalt” år skulle ha massa överflöd. Att vi i år har så det räcker till oss. På tal om alla bränder, så hemskt.

Idag på morgonen var det i alla fall lite moln på himlen och jag och mamma tog får rundan, kollade vatten och att allt såg bra ut. Sedan kollade vi till äpplena och sedan har vi massa barn på besök här så vi gick alla en sväng med hundarna på Ravlunda och han precis klart innan solen kom fram och det blev sådär väldans varmt igen. Alla nöjda och glada och vi är så tacksamma både jag och hundarna att vi bor i stenhus med tjocka väggar,så det i alla fall är lite mindre varmt där.

Scottie vår gammelgubbe som alltid är så pigg och glad och alltid hänger med de ungas tempo, tycker inte om denna värmen och kommer lite efter och mer påtaglig av värmen. Så för han är det viktigt att vi går innan det blir för varmt. Sen vill han ligga i sin soffa och filosofera resten av tiden. Han är svår att få ut att kissa bara och sen vill han in igen. Det klart han får det, det är han som bestämmer. Är man 11 år och inte tycker om värme så ska man hållas borta från det så mycket det går.

De andra hundarna orkar inte heller lika mycket som vanligt och det gör inte deras matte heller så det är ingen problem vi kompromissar och känner hur långt vi vill gå dag för dag.

Just nu sitter jag i köket och skriver och en del av hundarna ligger vid mina fötter och sover på det svala sten köksgolvet. Mysigt.

I övrigt så rullar allt på och Wilja visar stora tecken på att det är bebisar i magen. Som om allt går som det ska tittar ut om 3 veckor. Vilket vi verkligen ser framemot.

Snöa har inte börjat löpa än och vi väntar förtvivlat på att det ska sätta igång, men hon vill spela lite med oss.

Malwa växer och är nu 7 månader är 39 cm hög och 7,9 kg tung. Vi får se hur mycket hon växer till. Vår lilla prinsessa, så go och trevlig på alla sätt, är så förälskad i henne på alla sätt.

Nu får vi alla dansa regndansen

 

Ha det så bra

 

Från Wiljas första kull som föddes för 2 år sedan. Undra hur många det blir denna gången