Julen som jag vill ha det

Jag är inte den som vill resa och vara borta en längre tid, jag är alldeles för sverigekär.

Jag vill kunna ligga i valplådan och bara gosa en lång stund och jag vill kunna gå en lång runda i skogen med hundarna springande runt mig. Jag vill kunna träffa mina nära och kära.

För mig är vinterlovet tiden på året då jag kan slappna av lite, jag kan gå i skog och mark och jag kan göra det jag verkligen tycker om. På sommaren har man så många måsten och så mycket att göra hela tiden. Men vinteran då är det jul och nyår två dagar som man vet att man är uppbokad varje år. Annars så kan man bestämma helt vad man ska göra. Detta lovet precis som förra så har vi nyfödda valpar och en flock med helt underbara hundar att ta hand om och så är jag omgiven av familj och mina närmsta.

Idag har jag skrubbat golvet och tvättat alla filtar hos hundarna och gjort det riktigt fint, valparna har fått nya filtar och fått byta ställe att vara på. Jag har pysslat och fixat med det jag älskar hela dagen. Wilja, Hjälte, Nalle och Brumma har fått sitt julbad och är ny rena och fina.

I morgon blir det en sväng till stan och djuraffären och kanske hinner jag en långrunda i skogen också. Men något jag absolut kommer att göra är att gosa och mysa med alla mina hundar.

Julafton kommer firas hemma i Juleboda med familjen, farmor och faster med familj. Det kommer bli en lugn och mysig dag med hundar och familjen samlade. Precis som jag vill ha det även om vi saknar en hel del detta året.

DSC_0354

Lämna ett svar