Små som blir stora

Idag hände det som gjorde att valparna fick ta ett nytt steg i sin utveckling. Nämligen att de klättra och vill röra sig allt mer. Så idag fick de flytta från födelse valplådan till den större valplådan där de är tills de kan vara i valphagen. Nu följer en spännande tid för Piff och Puff och lilla Pärlan.

De går upp nästan 100 gram per dag nu och igår vid 2 veckors ålder så hade de 4 dubblat sin vikt. Små goa runda magar. De äter nog för minst 6 st, de har 6 spenar igång med mjölk och de äter verkligen från alla så det är inte konstigt att de är lite runda om magen.

Nu sitter jag tillsammans med alla hundarna utom Raya som är med sina valpar på kontoret. Det nya kontoret som blev så gott som klart förra veckan. Hundarna ligger utslagna på golvet och verka trivas lika bra som jag. Jag har pluggat så att veckans inlämning är som gott som klart och fakturor är betalade.

Nu ska vi se vad dagen mer bjuder på, det är lite små regn ute och inte helt fantastiskt, men lite att fixa med ute ändå, hundarna ska får springa lite och i kväll blir det sista kursen innan jul och Zia kommer hit för att stanna och göra sig redo för valparna som är beräknade den 23 december. Efter som Raya nu lämnade den födelse valplådan så är den nu rengjord till Zia. Ska bli så spännande att jag svämmar över snart.

Jag har så mycket planer som är lite halvklara så nu ska jag lägga lite fokus på att få allt klart så att alla planer blir till bruk och jag tror det blir riktigt bra och jag längtar till att se vad resultatet blir. Man har ju alltid en bild i huvudet hur man vill att det ska bli. Så inom ett halvår så kommer de nog vara i lås. De två stora planer jag har på gång just nu.

Onsdag, torsdag och fredag denna veckan ska jag jobba på min gammal högstadie skola så i morgon på morgonen så ska jag till Blekinge. Jag ska denna gången ha Matte och NO vilket är mina favoriter så det ska bli väldigt roligt. Även om jag tycker att skolan inte är där den borde. Tänk vad mycket samhället skulle spara på att sattas fullt ut på skolan i längden. Mer om det en anan gång.

 

Nu ska jag sätta mig på golvet en stund och bara gosa med mina små juveler som jag ska klara mig utan hela 2 nätter. Hoppas jag håller mig frisk denna gången.

Bild från förra veckan, det händer mycket på kort tid när man är valp.

Kram

Lovisa