Nu börjar vi snacka

Hejsan!

Nu är vi igång med nya schemat jag gjorde i början av denna veckan, jag trivs bra med det och känner att jag vet att nu är kl 13.30 nu är det dags för promenad. Eller nu är kl 21,30 nu är det dags för sista rundan ut. Lite ändringar ibland med så blir det när man jobbar och lever på en gård med djur och andra människor.

Varje morgon börjar vi med promenad, antingen i äppelodlingen för att kolla så att all bevattning fungera som den ska nu när det är sådan torka. Viktigt med vatten till träden och hundarna älskar att springår där. Dock så får hanarna vara i koppel för annars är de snart hemma igen för att göra ett försök att uppvakta de löptiken. Just nu är Brumma som är sist denna gången i höglöp, så just nu är det som jobbigast. Under löpet är det inte så farligt, de får inte vara ihop men hanarna bryr sig heller inte så mycket. Det är under dessa få dagar som är lite jobbiga med att ha både okastrerade hanar och tikar under samma tak. Men det fungera bra, lite ylande bara men det är över snart. Jag och killarna går långa rundor där tikarna inte ha varit och då blir de nöjda och glada, skönt.

Vi har denna veckan som sagt två extra hundar och det fungera bra nu. Lite extra jobb är det allt, det märks att de är fler och det tar också tid för alla ska få sitt ändå. Keja är här för lite lära känna tid med oss då hon är en fodertik. Hon är nu 1 år och 2 månader och det ska bli spännande att se hur det går för henne när hon blir äldre. Junior är född i nov och är här en vecka och lite till medan familjen är på semester, en busig kille som tar alla chanser han får att sno en liten ostbit eller något som ligger på köksbordet eller bänken 😉 Så det ska vara när man är 7 månader, nyfiken och positiv.

Idag var det varmt mitt på dagen och när vi kom hem från promenaden jag och killarna så blev det in i skuggan och sova en stund, jag gick dock till stranden med familjen. Nu på kvällen har det slutat blåsa och nästan ännu varmare. Klippte massa klor idag igen, tycker de växer som ogräs, ändå klippte jag dom i måndags 😉 Det är verkligen en mysig stund, nära och gosig. Kli på magen ingår också så klart.

 

Wilja fick en genom borstning och ett bad, hon har gått i någon buske med himla jobbiga frön som sitter i hela pälsen, lite fick vi bort i borstningen och badet (med fön) Men vi har lite kvar, morgondagens projekt. Hon är så mysig Wilja, har har haft dörren öppen hela eftermiddagen ut och det gänget som var med mig kom och gick ut och in som de ville, medan jag klippte klor och diskade, torkade golv och dammsög. Wilja ville dock inte gå in, det var bättre liggande på sten trappen så jag fick snällt gå ut och klippa hennes klor där och reste sig gjorde hon inte heller, hon är vår prinsessa på ärten.

Nu ska jag och valparna (Malwa och Junior) gå en sväng för att kolla till höns och fåren. De två växte verkligen upp ihop när de var små och det är roligt att se deras band idag, det är något speciellt med de två

kullarna.

Det blev ett långt inlägg men så kan det lätt bli 😉

 

Kram

Lovisa