Titta in i ögonen

Att titta in i hundarnas ögon är det absolut bästa som finns, när dom tar kontakt med en och verkligen tittar tillbaka. Det är ögonblicken som man kan leva på, så mycket intelligens. Kan inte förklara hur underbart det är, att se relationen man skapat. Med dom hundar jag haft från det att de varit valp har jag lagt stor fokus på kontakt och relation. Med det menar jag lätta övningar som gör så mycket redan från dag ett, Brumma har inte från den dagen hon blev ensam valp kvar fått mat utan att titta mig en stund i ögonen och bara det har hjälpt oss till dit vi är idag. Vi har en fantastik kontakt och relation, lite för bra ibland. Även Digge, Cookie och Lycka har jag gjort dessa enkla övningar och det går framåt, det är lite svårare att lära in att ta kontakten när dom absolut inte var vana vi det innan. Lycka och Digge har båda lärt sig otroligt snabbt efter det att dom kom, båda lyssna bra på mig. Cookie är en mycket självständig dam som lyssnar när hon vill, så länge man inte har oxfile i handen. Även hennes träning går i rätt riktning och allt handlar om att göra sig intressant. Att titta in i valparnas ögon när man sätter in dom i famnen på sin nya familj, känns det så konstigt. Valpen är så ovetande och vet inte alls varför jag sätter den i knät i en främmande bil med en främmande familj utan syskonen. Det tar några dagar innan valpen kan känna sig som hemma och lär känna familjen. Men den blicken är så unik det går inte att föreställa sig hur dena lilla 8 veckors valpen tänker eller känner. Men så klart hoppas jag att valpen snabbt känner sig trygg och det vet jag att mina valpar jag lämnade ifrån mig idag gjorde. Jag är så stot över mina valpar och inget står när familjen kommer upp för gårdsplanen med leenden upp till öronen, det är så underbart (vet själv lyckan)

Idag har vi också hunnit med en lång promenad i vårt fina naturreservat med doodlarna, så fint att det inte går att beskriva. De ny utslagna löven och doften av sommar. Brumma har nu fått sommar frisyr och hon verkar tycka det är skönt utan alla päls, det tycker jag i alla fall. Man kan se så mycket igenom två små ögon, det är helt sjukt om något, så mycket känslor man känner med hjälp av ögonen. Jag är en som verkligen ser och uppskattar det jag har runt mig, det är det som gör att man orka gå upp 7 en regnig  söndags morgon. Allt det fina vi har runt oss, om man kunde göra e film med doft och känslor skulle många kunna njuta av det jag har bakom huset, en underbar skog och  fina hundar vad mer kan man begära?

Imorgon blir det en långrunda till, träning och valpmys om jag får bestämma. Ska börja träna Lycka nu efter valpningen ska bli så kul, hon är verkligen intelligent och så rolig att träna, som alla mina hundar är på sitt sätt.

Nu måste jag verkligen sova om jag ska orka med morgondagen, sov gott GOD NATT

Njutkramar och skogstassar från Lovisa med flock

 

Lämna ett svar